Kuvasin ja haastattelin oululaisia nuoria heidän pukeutumisesta ja tyylistä. Nuoret kertovat muunmuassa tyylin merkitystä heille ja mistä he saavat inspiraatiota pukeutmiseensa. 

 

Iida Isomäki, 18 

“- Saan inspiraatiota netistä esimerkiksi Pinterestistä ja julkisuuden henkilöiltä, minulle tyyli on itsensä ilmaisua. Yhdistelen pinnalla olevia vaatteita oman maun mukaisesti sopeuttamalla ne omaan tyyliini mikä on sekoitus montaa eri tyyliä. Minulle vaatteen merkillä ei ole väliä, ostan suurimman osan vaatteistani peruskaupoista, alennusmyynneistä ja joskus kirpputorilta. “ 

”- Muotinäytökset ja sosiaalinen media inspiroivat minua” 

”-Oman tyylini löysin kokeilemalla erilaisia tyylejä esimerkiksi klassista ja katutyyliä, inspiroidun myös esimerkiksi muotinäytöksistä. Luon mielelläni uusia asukokonaisuuksia ja minulla menee aikaa asun valintaan sekä suunnitteluun, eikä minulla välttämättä ole yhtä hyvä olo asussa, jos eole miettinyt sitä.” Iida kertoo

 

Santeri Kekkonen, 18 

“-Saan inspiraatiota tyyliini Lil Peepis, Ethan Is Supremesta ja kaikista rock artisteista esimerkiksi Slashis ja Mötley CrüestaPukeutumistyyli merkitsee minulle aika paljon, se kertoo minusta ja persoonastani. Tilaan vaatteeni netistä, esimerkiksi Levykauppa Äxxästä ja Zalandolta.

”-Pukeutumistyylini kertoo minusta ja persoonastani”

”-Löysin ensin Lil Peepin ja hänen tyylinsä, mutta sekään ei tuntunut ihan omalta jutulta, joten yhdistin siihen vähän rokahtavampia tyylejä. Olen tavallaan kiinnostunut oman brändin luomisesta, mutta itseltä ei löydy siihen osaamista ja taitoa. Käytän noin puolituntia aikaa seuraavan päivän asun mietintään.  

Inka Törmälehto, 18 

”-Sosiaalinen media esimerkiksi Instagram ja Pinterest sekä vastaantulevat ihmiset inspiroivat minuaTyyli on minulle keino päästä toteuttamaan ja ilmaisemaan persoonaani. Tyylini elää vähän vuodenajaja fiiliksen mukaan, mutta yleensä pukeutumisessani näkyy kerrostus ja oversized (löysät/isokokoiset vaatteet) malliset vaatteet. 

 

”-Tykkään tosi paljon ostaa vaatteita kirpputoreilta, mutta myös vaatekaupoista ja nettikaupoista esimerkiksi Carlingsista, Zalandosta ja Junkyardista.”

”-Tyylini vaihtelee tosi paljon ja tykkään sekoitella eri tyylejä keskenään, ostan ja puen vaatteita mistä pidän, siitä oma pukeutumistyylini muodostuu. Minulla ei ole tiettyä lempi vaatemerkkiä, ostan paljon eri merkeiltä vaatteitajotka näyttävät omaan silmään kivalta. Joskus asun valinta tapahtuu nopeasti ja joskus taas pitää käydä koko vaatekaappi läpi ennen kuin on tyytyväinen.”

Petja Parviainen, 18 

“- Mielenkiintoiset sometilit ja vaikuttajat esimerkiksi Instagramissa ja VSCO Camissa sekä kadulla ohikulkevat ihmiset inspiroivat minua. Tykkään pukeutua mukavasti ja olla inspiraationa muille sekä näyttää muille mitä puen. Yläasteella huomasin joskus käyttäväni samoja vaatteita, sen jälkeen pukeutuminen alkoi kiinnostaa enemmän.

”-Näin kivoja vaatteita ja ajattelin että tuo voisi sopia minulle, etsin omanlaisia vaatteita. Puen vaatteita, jotka näyttävät hyvältä riippumatta merkistä ja ostan yleensä vaatteeni vaateliikkeistä, kuten Zarasta ja netistä. Tärkeänä päivänä saatan käyttää aikaa asun valintaan, mutta muuten en pahemmin.